Menu
Shop navigation

Potgrond

Zeg niet zomaar potgrond tegen DCM-potgrond!

Elke plant heeft zo zijn lievelingsgrond. Planten verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen van uw lievelingsplanten is geen kunst, met de juiste middelen en grondstoffen is succes verzekerd!

  DCM Potgrond Huis & Tuin
 

Het hele assortiment van DCM potgronden vormt daarbij de ideale partner. Uw terras of tuinkamer zal in geen tijd worden omgetoverd tot een ware expositieruimte. Een goede voorbereiding zorgt voor een geslaagd resultaat waarmee u overal zonder aarzelen kan pronken.

Wie planten koopt, een eigen kweek vermeerdert of zaadjes plant, verlangt een goed en voedselrijk substraat voor een gezonde groei en een prachtige bloei. Planten en bloemen in bakken en potten verdienen het beste wat u hen kan geven, daarom heeft DCM een reeks potgronden samengesteld die de behoeften van al uw planten zo goed mogelijk ondersteunen. De pracht en praal van een schitterend bloemenperk zorgt voor een onovertroffen overtuigingskracht.

Een goed substraat bevat naast kalk een aantal voldoende luchtige turfsoorten die zowel lucht als water kunnen vasthouden. Daarom heeft DCM een selectie gemaakt uit de beste tuinturf en turfstrooisels gemaakt. Dit zwart- en witveen zorgen voor een ideale combinatie inzake vochthuishouding en luchtverdeling in het substraat.

Assortiment potgronden:

DCM Potgrond Huis & Tuin

DCM Potgrond Huis & Tuin

Een uitmuntende kwaliteitspotgrond voor een lang plantenleven om al uw bloembakken en potten op te vullen zowel in huis als in de tuin. De DCM Potgrond Huis & Tuin is organisch bemest voor 100 dagen en waar ook extra lavakorrels aan zijn toegevoegd voor een optimale waterhuishouding.

 

DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken

DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken

Een extra fijne textuur en een ideaal evenwicht tussen lucht en vocht maken de DCM Ecoterra® Zaaien & Stekken het substraat bij uitstek voor een snelle inworteling en een goede kieming van uw zaden en stekken. Kant en klaar voor gebruik.

 

Potgrond met aangepaste samenstelling voor het oppotten of verpotten van alle groenteplanten en kruiden. Toepasbaar in de biotuin, maar ook bij het zaaien en planten in volle grond en ideaal voor het vullen van m² groentebakken. Bevat extra zeewierkalk voor optimale zuurtegraad en lavameel, van nature rijk aan sporenelementen om samen te zorgen voor een overvloedige oogst en gezonde groenten en kruiden.

 

DCM potgrond Aquaterra bij Tuincenter DefeverDCM Potgrond Aquaterra®

Voor wie het aantal gietbeurten wil halveren, heeft DCM een potgrond ontwikkeld waar water-absorberende polymeren aan zijn toegevoegd. De waterkristallen in de DCM Potgrond Aquaterra® houden het water langer vast en geven het af wanneer de plant het nodig heeft. Ideaal voor hanging baskets bijvoorbeeld!

 

DCM Ecoterra potgrond geraniums, surfinia & bloeiende plantenDCM Ecoterra® Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten

DCM Ecoterra® Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten is hét substraat voor het opvullen van bloembakken met geraniums en allerlei zomerbloeiers. Deze potgrond werd eveneens organisch bemest voor minstens 100 dagen en bevat extra klei om water en voedingselementen beter vast te houden.

 

DCM Ecoterra Terrasplanten & Mediterrane Planten bij Tuincenter DefeverDCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten

De DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten behoud zijn luchtige structuur dankzij de toevoeging van lava voor gezonde wortels. De verhouding tussen lucht en vocht zal perfect geregeld worden. Deze potgrond is organisch bemest om uw terrasplanten alle nodige voedingsstoffen te geven.

 

DCM Ecoterra® Olijven, Vijgen & Citrus

DCM Ecoterra® Olijven, Vijgen & Citrus

De DCM Ecoterra® Olijven, Vijgen & Citrus bestaat uit substraat met aangepaste samenstelling en bemesting voor het in- en verpotten van zuiderse planten zoals citrus, olijven en vijgen. Bevat puimsteen die de potgrond extra luchtig maakt en zorgt voor een extra waterbuffer tijdens droge periodes. Bevat ook klei en kokosvezel zodat voedingselementen en water beter vastgehouden en gelijkmatig verdeeld worden.

 

DCM Ecoterra Buxus bij Tuincenter DefeverDCM Ecoterra® Buxus

Om de behoeften van onze klanten zo compleet mogelijk tegemoet te komen heeft DCM een aantal specifieke potgronden ontwikkeld. Zo is zeewierkalk, klei, lava en organische meststof toegevoegd aan de DCM Ecoterra® Buxus.

 

DCM Ecoterra® Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende PlantenDCM Ecoterra® Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende Planten

Voor een aangepaste zuurgraad voor zuurminnende planten in potten en bloembakken is DCM Ecoterra® Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende Planten uitermate geschikt. De langwerkende organische bemesting zorgt voor een rijke bloei en frisgroene blaadjes.

 

DCM Ecoterra® Cactussen, Vet- & RotsplantenDCM Ecoterra® Cactussen, Vet- & Rotsplanten

De extra lava in DCM Ecoterra® Cactussen, Vet- & Rotsplanten biedt uw planten een zeer luchtige structuur en een uitstekende drainage voor gezonde wortels. De toegevoegde zachtwerkende organische meststof zorgt voor een rustige, compacte en evenwichtige groei.

 

DCM Ecoterra® BonsaiDCM Ecoterra® Bonsai

De extra lava in DCM Ecoterra® Bonsai biedt uw planten een zeer luchtige structuur en een uitstekende drainage voor gezonde wortels. De toegevoegde zachtwerkende organische meststof zorgt voor een rustige, compacte en evenwichtige groei.

 

DCM Ecoterra® OrchideeënDCM Ecoterra® Orchideeën

Grove veenbrokjes en een speciale organische bemesting voor orchideeën vormen het ideale substraat voor uw orchideeplanten, DCM Ecoterra® Orchideeën heeft een extra luchtige structuur die ervoor zal zorgen dat wortelrot bij uw lievelingsplanten kan worden vermeden.

 

DCM Ecoterra® PalmenDCM Ecoterra® Palmen

Om het gietwater gelijkmatig over de potkluit te verdelen is lava aan de DCM Ecoterra® Palmen toegevoegd. Het witveen en de kokosvezels zorgen ervoor dat bij droog weer de potgrond niet krimpt en makkelijk weer te bevochtigen is. De organische bemesting geeft uw palmen voedingsstoffen voor een lang en gezond leven.


Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons