Menu
Shop navigation

HELP De buxusmot is terug !

Sorteren volgens
BSI Omni Insect Buxusmot 20 ml
11,95 EUR  
Merk : BSI
BSI Omni Insect Buxusmot 50 ml
25,95 EUR  
Merk : BSI
DCM Bladvoeding OLEGA GROEN
9,00 EUR  
Merk : DCM
DCM Brandnetelgier spray 1L
9,75 EUR  
Merk : DCM
DCM Feromoon Buxusmot - Cydalima-Pheromone®
19,95 EUR  
Merk : DCM
DCM Lavameel Vitasilica 13kg
22,50 EUR  
Merk : DCM
DCM Lavameel Vitasilica 2kg
6,95 EUR  
Merk : DCM
DCM Mottenval
16,95 EUR  
Merk : DCM
DCM PROMOPACK 2+2 GRATIS Feromoon Buxusmot - Cydalima-Pheromone®
19,95 EUR  
Merk : DCM
DCM Rocky Poederverstuiver + DCM Lavameel vitasilica
24,95 EUR  
Merk : DCM
Edialux Bio-Pyretrex Garden 150ml
27,50 EUR  
Merk : Edialux
Edialux Bio-Pyretrex Garden 50ml
14,60 EUR  
Merk : Edialux
Edialux Conserve Garden 20ml
15,30 EUR  
Merk : Edialux
Edialux Conserve Garden 60ml
32,30 EUR  
Merk : Edialux
Edialux For-insect 150ml
15,40 EUR  
Merk : Edialux
Edialux For-insect 300ml
23,40 EUR  
Merk : Edialux
Edialux Formusect spray 1L
15,50 EUR  
Merk : Edialux
Edialux Insecticide 10ME 100ml
14,20 EUR  
Merk : Edialux

Help, ik zie de buxusmot

Geen nood. Wees er snel bij dan kan je ze wegvangen. De buxusmot is een nachtvlinder uit de familie van de grasmotten. Hij is 4-4,5 cm groot (spanwijdte) en is crèmewit van kleur met een donkere goudbruine vleugelrand. De mot zelf brengt weinig schade toe. Maar wanneer ze paart krijg je nieuwe rupsen die voor veel schade zorgen. Door ze weg te vangen voorkom je paring en daarmee nieuwe rupsen. Zo roep je die vervelende plaag snel een halt toe.

De buxusmotten komen voor vanaf begin mei tot juni, en vervolgens in augustus-september. Deze perioden zijn dan ook ideaal om de DCM Mottenval op te hangen in combinatie met DCM Feromoon Buxusmot

Buxus groen & gezond - Buxusmot bestrijden bij Tuincenter Defever Buxus groen & gezond - Buxusmot bestrijden bij Tuincenter Defever Buxus groen & gezond - Buxusmot bestrijden bij Tuincenter Defever

 

GRIJP OP TIJD IN - STAPPENPLAN

De buxusmot heeft 3 cycli per jaar. En bijgevolg zijn er ook 3 periodes met schade door rupsen. Opgepast! Kleine, bijna onzichtbare minirupsjes overwinteren in de buxus. Vanaf de eerste warme periode tijdens de lente veroorzaken ze veel schade. Laat je hierdoor niet verrassen! Pas later, vanaf mei, kan je motten waarnemen.

Buxus mot rups bestrijding behandeling kalender DCM

Stop vraatschade direct vanaf de eerste rups

De rupsen van de buxusmot zijn gemakkelijker te bestrijden dan je denkt. Het is echt zonde mooie buxus te laten kaalvreten en vervolgens te moeten rooien. We hebben in ons assortiment verschillende effectieve en makkelijk toepasbare producten om de buxusrups en andere ongewenste gasten te bestrijden. Volg de behandelde buxusstruiken wel goed op, want de rupsen kunnen op 5 dagen heel veel schade aanrichten.

Siertuin

  • Edialux For-Insect, insecticide tegen luizen, witte vliegen en rupsen op coniferenhagen, sierstruiken- en planten

Moestuin & Siertuin

  • Edialux Bio-Pyretrex Garden, plantaardig allround insecticide tegen bladluizen, rupsen, kevers, witte vliegen, groentevliegen op groenten en fruitbomen
  • Edialux Conserve Garden, een ecologisch insectenmiddel tegen diverse rupsen, coloradokevers, mineervliegen, koolvliegen, trips, bladvlooien, preimot, etc. op groenten, fruit- en sierplanten
  • Edialux Insecticide 10ME, totaal insecticide tegen bladluizen, rupsen en kevers op groenten, fruit- en sierplanten

Moestuin, Siertuin & Terrasplanten

  • Edialux Formusect spray, gebruiksklare plantenspray tegen bladluizen, rupsen en witte vliegen op terrasplanten op groenten, terrasplanten en sierplanten
  • BSI Omni-Insect, snelwerkend insecticide tegen bladluizen, rupsen en coloradokevers, witte vliegen, trips, mineermotten op groenten, sierplanten en terrasplanten

Buxus mot rups bestrijding behandeling DCM BSI EDIALUX

Lok motten in de val

DCM Mottenval is een unieke val speciaal ontworpen om, in combinatie met DCM feromonen, specifieke motten zoals buxusmot te vangen voor monitoring. Deze val is snel en eenvoudig monteerbaar en is dankzij zijn robuust en weersbestendig ontwerp verschillende jaren bruikbaar. Hang of plaats de val, samen met 2 ongeopende feromooncapsules, vanaf mei-juni in de nabijheid van buxus. Herhaal dit vervolgens nogmaals in augustus-september.

  1. Installeer een DCM Mottenval op een hoogte van 75-150 cm. Doe dit een eerste keer op het einde van april en tweede keer eind juli. 
  2. Plaats 1 dispenser van DCM Cydalima-Pheromone® in het korfje bovenaan in de DCM Mottenval en plaats bij voorkeur ook een feromoon in het 2e korfje onderaan de val. Doordat je de 2e onderin plaatst trek je de motten verder de val in, zodat deze niet verstopt raakt.
  3. Het feromoon is 6-8 weken werkzaam, de DCM Mottenval kan hergebruikt worden.

Plaats in mei-juni 2 feromonen in de DCM Mottenval en herhaal dit vervolgens in augustus-september.

Geef je buxus een boost

Aangetaste buxus ziet er soms erg kaal uit en vertoont nog maar weinig leven. Het is echter niet te laat om je buxus nog te redden! Verzorg en versterk alle groene en bloeiende planten met de complete bladvoeding DCM Olega Groen. Ijzesterk & altijd groen effect, DCM Olega Groen bladvoeding voorkomt alle gebrekziekten en verhelpt zeer snel ijzergebrek.

Bespuit je buxus met DCM bladvoeding Olega Groen indien er nog (een weinig) blad op de plant staat. Deze bladvoeding is rijk aan ijzer, bezorgt de plant opnieuw een intens groene kleur en geeft je buxus de nodige energie om aan te sterken. Indien er geen blad meer op de buxus staat, snoei je de plant best stevig terug en bemest je met DCM Meststof Buxus. Toepassingsperiode maart tem oktober.

Voorkomen is beter dan genezen

Behandel preventief en voorzie je buxus regelmatig van een fijn laagje DCM Lavameel Vitasilica®. Lavameel vormt namelijk een fysische barrière die de plant minder toegankelijk maakt voor insecten en schimmels! Gebruik de DCM Poederverstuiver voor het verstuiven van DCM Vitasilica® lavameel.

TIP ! Geef de plant regelmatig een douche met DCM Brandnetelgier.. Zo verhoog je de natuurlijke weerstand van je planten. Brandnetelgier is een 100% plantaardig product toegelaten in de biologische land- en tuinbouw. Traditioneel recept op basis van brandnetels voor mooie planten, ideaal voor alle teelten: siertuin, moestuin, fruittuin, ... Geef je buxus gerust om de 7 à 15 dagen een rijkelijke douche! Toepassingsperiode maart tem oktober.

 

 Buxus groen & gezond - Buxusmot bestrijden bij Tuincenter Defever

Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !
Jobstudent Weekendwerk

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons