Menu
Shop navigation

Hortensia

Geen product gevonden

Ijswit tot donkerpaars - op balkon, terras of in je tuin !

Hortensia 

Mooi, makkelijk en mateloos populair

Er zijn veel verschillende hortensia’s soorten met bloemenkleurenpalet die rijkt sneeuwwit tot ijsblauw, oudroze tot donkerpaars, citroengeel tot felrood. De bekendste zijn de boerenhortensia, de ‘Annabelle’ en de pluimhortensia. Door hun veelzijdigheid passen hortensia’s heel goed binnen alle tuintrends. Zet bijvoorbeeld eens een witte boerenhortensia, pluimhortensia en hortensia ‘Annabelle’ bij elkaar in de border. En plant ook op het terras witte hortensia’s in houten kuipen. Je geeft zo de hele tuin de natuurlijke en luxueuze uitstraling van de ‘Eco Luxe’ tuintrend. Ga je voor de vrolijke, speelse, bonte kleurenmix van de tuintrend ‘The Happy Life’? Combineer dan hortensia’s in zoveel mogelijk verschillende kleuren in de tuin en in felgekleurde bakken en manden. 'S Zomers is deze populaire beauty op haar mooist en dan zetten we haar dan ook graag in 't zonnetje !

HortensiaWater, water, water

De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op.

Eindeloos genieten

Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.

Aan de slag:

Zon, water en liefde natuurlijk.

Bekijk voor je een hortensia aanschaft waar deze het liefste staat. Er zijn veel verschillende soorten en ze hebben ieder een voorkeur voor zon, halfzon of schaduw.
Hou ook rekening met de hoogte, sommige varianten kunnen een hoogte van 1 - 3m bereiken !

De hortensia is erg sterk en vrijwel ongevoelig voor ziektes. Zorg voor een goed doorlaatbare grond. Ze verdampen veel water, dus geef ze lekker veel !

Hortensia Soorten:

Boerenhortensia - Hydrangea macrophylla
De bloemen van de Boerenhortentia's zijn roze, paars, wit of blauw afhankelijk van de PH (zuurtegraad) van de bodem. In zure gronden worden de bloemen blauw, in basische gronden roze en in pH-neutrale bodems paars. Witte varianten veranderen niet van kleur. Zie ook DCM Blauwmaker Hortensia's.

Pluimhortensia - Hydrangea paniculata
De pluim of kegelvormige bloemen van de Pluimhortensia kunnen tot wel 30cm lang worden. Wordt soms ook peerhortensia wordt genoemd. Deze soort bloeit ook op eenjarig hout. Dat heeft als voordeel dat je ook in het voorjaar flink kunt snoeien en alsnog een rijke bloei kunt verwachten. Sterker nog, door te snoeien worden de bloemen veel groter! Ideale standplaats is halfschaduw, maar kan ook in volle grond staan indien niet te droge standplaats ! Afhankelijk van de soort kunnen pluimhortensia's 60cm tot 3m hoog worden.

> Eikenbladhortensia - Hydrangea quercifolia

> Klimhortensia - Hydrangea anomalis petiolaris

> Boomhortensia - Hydrangea arborescens

> Berghortensia - Hydrangea serrata

> Fluweelhortensia - Hydrangea aspera, Hydrangea villosa

> Bijzondere nieuwe doorbloeiende soort


Sommige hortensia's zijn ideaal als snijbloem. Maak met plezier een mooi, zomers boeket uit de tuin !

Heb je de smaak te pakken ?

Kom dan langs bij Tuincenter Defever en maak er een kleurrijke zomer van !

 

Bron: Mooiwatplantendoen

 

HortensiaHortensiaHortensiaHortensiaHortensiaHortensiaHortensia

Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !
Jobstudent Weekendwerk

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons