Menu
Shop navigation

Kleinfruit


Lekkere, gezonde snoepjes uit onzen eigen hof ! Zelfgekweekt met veel liefde en geplukt uit eigen tuin smaken ze 10 keer zo lekker. Geef toe, wanneer die kleine besjes kleur krijgen geven we ons helemaal over. Zomerfruit is puur genieten !

 

Kleinfruit - Aardbeien, frambozen, bramen bij Tuincenter Defever.jpg

 

Heerlijke zoete fruitfabriekjes

Juni, het begin van een lekkere zomer ! Het seizoen van warme zonnestralen, zwoele zomeravonden en lekker eten in én uit de tuin. Klein fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen mogen natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk om van te snoepen en ideale ingrediënten voor lekkere ijsjes, salades en drankjes !
Deze veelzijdige tuinplanten maken de zomer helemaal af !

KleinfruitZomerkoninkjes

Aardbeien zijn de zomerkoninkjes onder het klein fruit. Je krijgt er nooit genoeg van !
Aardbeien (Fragaria) kweken is ook helemaal niet moeilijk. Of je nu een tuin, terras of een balkon hebt, je kan ze overal laten groeien. Of wat dacht je van een verticale aardbeienwand ?
Je hebt keuze uit verschillende soorten aardbeien, sommigen oogst je al in juni, andere dragen heel het seizoen lekkere vruchten ! Maak alvast kennis met de nieuwe aardbei Eve's Delight !

Gezonde snoepjes

Voor eens hoef je jezelf geen zorgen te maken over die lijn, want fruit is immers gezond ! En ze zelf plukken uit je eigen tuin, verser kan toch niet ?! Geniet van deze gezonde snoepjes al vanaf het ontbijt in je cornflakes. Ook heel lekker in yoghurt, fruitsla, confituur en smoothies. Zondig je toch eens graag, dan zijn deze de ideale versiering op (en in) cupcakes, fruittaarten, pannekoekjes en ijsdesserts !

 

Populair sinds de Middeleeuwen

Bramen, frambozen en bessen komen overal in de wereld voor, vooral op open plekken in het bos en langs de bosranden. Deze zoete snacks uit de natuur eten we al heel lang, maar eigenlijk wordt klein fruit al sinds de Middeleeuwen uit eigen teelt gekweekt. Nu kunnen we zelf klein fruit kweken, vooral omdat de nieuwe soorten op bijna iedere grond kunnen groeien. Van dit zomerfruit kun je jaar in jaar uit genieten, want de meeste zijn vaste planten. En dankzij ons diepvriesvak kunnen we ook in de winter blijven genieten !

Aan de slag:

Zon ! En water natuurlijk.

Je hoeft geen grote tuin te hebben om te kunnen genieten van lekker fruit. Met een minimoestuintje, balkon of terras kan je al heel wat doen ! Klein fruit zoals bramen (Rubus fruticosus), roze en gele frambozen (Rubus idaeus), rode of witte aalbes (Rubus rubrum), zwarte bes (Ribus nigrum) en aarbeien zijn ideale kandidaten om van je moestuintje een waar festijn te maken !

Door de liefde en aandacht die je er in hebt gestopt, smaakt zelfgekweekt bovendien zoveel lekkerder dan uit de winkel. Het is ook gewoon leuk om te kunnen plukken uit eigen tuin en zo vers krijg je ze nergens !
Wil je heel de zomer genieten van een lekkere oogst, zorg dan voor doordragende soorten. Belangrijk is een zonnige plek en regelmatig een slok water.

De nieuwe soorten klein fruit zijn speciaal gekweekt en hebben meestal geen of kleine doorns en geven heel veel fruit. In de vroege zomer geniet je samen met de bijen en vlinders van de bloesems en in het najaar oogst je de vruchten. Wil je een zomers fruitfabriekje vol verrassingen voor in je yoghurt of je smoothie, zet dan een braam of framboos samen met aardbeienplanten in een ruime pot voor een dubbele oogst !

Creatieve tips:

  • Verticale aardbeienwand
  • Ruime pot met verschillende soorten, dubbele oogst
  • Lekkere klimplant, bramen op een rek
  • Durf eens buiten de lijntjes te kleuren
  • Ontdek andere soorten zoals de Jostabes of Japanse Wijnbes

Heb je de smaak te pakken?

Kom dan langs bij Tuincenter Defever en maak er een lekkere zomer van!
 Bron: Mooiwatplantendoen

Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !
Jobstudent Weekendwerk

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons