Menu
Shop navigation

Laurier - Laurus Nobilis


Laurier

 

Meer dan een groen blaadje

Laurier (Laurus Nobilis) is een echte tuintopper ! Elk seizoen houdt de plant zijn groene looks en daarboven zijn de blaadjes multifunctioneel. Bijvoorbeeld als smaakmaker in gerechten of zelfs als muizenverjager. Als bonus verschijnen er vanaf mei crèmekleurige bloemen en in de herfst vaak bessen.
Zeg dus niet zomaar Laurier, want deze plant is zoveel meer dan een groen blaadje !

LaurierTuinieren een fluitje van een cent !

Geen ingewikkelde verzorging, maar puur gemak. Zet Laurier op een plekje in de zon of halfschaduw, geef in droge periodes water en verwen in mei/juni met plantenvoeding.
 
In potten is Laurier net zo makkelijk. Zorg daarbij wel dat onder in de pot een gat zit of gebruik hydrokorrels. Let wel op dat bij strenge vorst Laurier in pot beschermd moet worden.

Groenblijver

De Laurier is een groenblijver die de tuin het hele jaar ‘body’ geeft. Prima bestand tegen onze winters en tevens een ideale plant als afscheidingshaag in volle grond.
 
Deze van oorsprong mediterrane wintergroene heester brengt rust en koelte in de tuin . Zet de plant ook in een pot in je tuin of op het terras, geeft beslist een trendy resultaat !

Aan de slag:

Met Laurier heb je heel het jaar door een zuidelijk tintje in je tuin. Ideaal om de tuin of het terras een oppepper te geven !

Laurierblad geeft extra smaak aan onder andere goulash, hachee, soepen en stoofschotels. Pluk een paar blaadjes, was ze goed schoon en voeg toe aan het gerecht. Voor het serveren wel de blaadjes uit de pan vissen! Ze blijven hard en niet lekker om op te eten.

Hoewel Laurier een lekkere smaak aan gerechten toevoegt, denken muizen daar anders over. Heb je last van muizen? Strooi eens wat laurierbladeren in de provisiekast. De beestjes kiezen dan het hazepad.

Zorgt dat er in de bodem van de pot een paar gaten zitten, zodat het overtollig water kan wegvloeien of gebruik hydrokorrels. Verwen de Laurier ook eens met plantenvoeding.

Heb je de smaak te pakken ?

Kom dan langs bij Tuincenter Defever en maak er een kleurrijke herfst van !

 

Bron: Mooiwatplantendoen, Groen van bij ons

 

LaurierLaurierLaurierLaurierLaurier

Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !
Jobstudent Weekendwerk

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons