Menu
Shop navigation

Sanseveria

Geen product gevonden

Een onverwoestbare krachtpatser die liever vocht geeft dan neemt

Sanseveria

Bruce Willis in de woonkamer

De wortels van de vrouwentong leiden ons tot in de wilde Ethiopische woestijn. Die onherbergzame omgeving verklaart waarom de Sanseveria de Bruce Willis onder de woonplanten is: beenhard en onverwoestbaar. Zelfs bij droge warmte geeft ie geen krimp. Bij je thuis is de robuuste plant echter een erg makkelijke gast. Niet eens zo gek dus dat de vrouwentong de afgelopen jaren een indrukwekkende comeback maakte. In Afrika wordt de plant tevens gebruikt om touwen en manden te maken !

SanseveriaSexy & harde werker

Door hun strakke en sexy vorm worden ze een beetje design op zich. De Vrouwentong herken je gemakkelijk aan zijn stevige, puntige bladeren die rechtop uit de aarde komen. Ze zijn (grijs)groen, gestreept, gevlekt of hebben een gele rand. Er bestaan wel 70 soorten. Die opvallende bladeren doen mooi maar onzichtbaar werk: ze krikken de luchtvochtigheid op en dat is goed voor jouw huid, ogen en luchtwegen. De tong kan in sommige gevallen zelfs bloeien: er ontstaat een stengel tussen de bladeren waar bloemetjes aan groeien.

Een perfect cadeau

Heb je een vriend of vriendin zonder groene vingers? Dan is de vrouwentong een top cadeau. Een tijdje geen water is geen probleem voor deze plant. In Korea geven ze een vrouwentong cadeau aan zakenpartners. Het is namelijk een ideale plant voor op je bureau, aangezien hij ook nog eens giftige stofjes uit de lucht haalt.

Aan de slag:

Vrouwentongen zijn heel makkelijk te onderhouden. De plant kan door zijn afkomst goed tegen droge warmte, bijvoorbeeld van de centrale verwarming.
De Vrouwentong staat prima in het licht, maar zet hem niet in de volle, brandende zon.
Geef weinig water, laat de aarde tussen gietbeurten goed uitdrogen. Liever te weinig dan te veel water, dat is het motto.

Door zijn strakke opgaande vorm is Vrouwentong heel geschikt voor plantenarrangementen met een verticale lijnvoering. Zeker in combinatie met mooie hoge potten geeft dit een trendy resultaat, vooral in moderne interieurs. Ook mooi: zet een hele familie van Vrouwentongen neer, dat kan goed met zoveel variëteiten.

Kortom een onverwoestbare krachtpatser uit de woestijn, die zich perfect op zijn plaats voelt in een trendy pot bij jou thuis of op de werkvloer !

Heb je de smaak te pakken?

Kom dan langs bij Tuincenter Defever en maak er een kleurrijke zomer van !

 

Bron: Mooiwatplantendoen, Groen van bij ons

 

SanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveriaSanseveria

Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !
Jobstudent Weekendwerk

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons