Menu
Shop navigation

September - Herfst rond en in de vijver


SeptemberKalender september

Onderhoudsadviezen
Begin deze maand is het in de vijver nog volop zomer, maar aan het einde van de maand begint het verval van de beplanting al zichtbaar te worden.

 

SeptemberPlanten
Dun nog steeds het teveel aan zuurstofplanten uit. Verwijder de uitgebloeide bloemen en bruine bladeren van de waterlelies en moerasplanten. Speciaal voor dit doel heeft Velda een twee-in-één gereedschap ontworpen: de Duo Pond Tool. Met dit gereedschap kan worden gesnoeid en door het opzetten van de bijgeleverde grijpelementen kunnen de plantdelen uit de vijver worden gehaald.

 

SeptemberWater
In het begin van deze maand is het in de vijver nog volop zomer, aan het einde van de maand echter begint het verval van de beplanting al zichtbaar te worden. Zeker nu is het van belang de waterhardheden op te meten. Afstervende en ontbindende waterplanten geven zoveel CO2  vrij, dat verzuring van het vijvermilieu op de loer ligt.

Vooral de GH waarde moet voldoende hoog zijn om de overschotten van dit CO2 te kunnen binden. Een ideaal product voor het verhogen van de hardheid is Mineral Plus.

 

SeptemberVissen
Hoewel de buitentemperaturen vooral in de nachten al behoorlijk kunnen dalen, zal het vijverwater nog wel redelijk op temperatuur blijven. Om de conditie van de vissen op peil te houden of om deze eventueel nog te verbeteren voert u rijkelijk met een kwalitatief goed visvoer. Ontdek ons uitgebreid gamma aan Visvoer aangepast voor elk seizoen.

Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !
Jobstudent Weekendwerk

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons