Menu
Shop navigation

Vierkante meter moestuin!


Als elke meter telt!

Vierkante meter moestuin!

Moestuinieren op een vierkante meter

Ook als u geen grote tuin bezit of enkel een balkon of terras, kunt u perfect zelf gezonde groenten en kruiden telen. Tuincenter Defever biedt u namelijk een groot assortiment moestuinbakken om uw eigen mini-tuintje aan te leggen . Met de juiste aanpak kan u er bovendien jaar na jaar van genieten.

Een geschikt model op een zonnige standplaats

Moestuinbakken zijn verkrijgbaar in allerlei modellen: met of zonder poten en zelfs in trapvorm. De meeste modellen zijn bovendien makkelijk in elkaar te zetten en, als u dat wenst, kan u ze tijdens de winter compact opbergen. Kies het model dat het beste bij u past en installeer uw mini-tuintje op een zonnige plek.

De juiste opbouw, laag per laag

Om gedurende meerdere jaren van uw mini-moestuin te kunnen genieten, is het erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de opbouw van uw moestuinbak. Werk bij het opvullen in 3 lagen :

Stap 1: DCM Hydrokorrel

Begin met een laag van 4 à 5 cm DCM Hydrokorrel om een goede drainage van overtollig regen- en/of gietwater te garanderen.

Stap 2: DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden en DCM Vivimus® Groenten & Fruit

Vul de bak tot op 4/5 op met een mengsel dat u zelf samenstelt op basis van 50% DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden en 50% DCM Vivimus® Groenten & Fruit.

Stap 3: DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden

Eindig met een laag DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden om een optimale opkomst van uw plantjes te verzekeren. Voorzie een gietrand van enkele centimeters.

Uw mini-moestuin is op die manier perfect voorbereid. U kunt u volop beginnen planten en zaaien.

 

Producten in de kijker

Elke maand iets nieuws !

Bekijk onze tijdelijke acties

Graag persoonlijk advies?

Kom eens langs in ons tuincenter en we bespreken je plannen tussen het groen!

Contacteer ons

Vacatures

Op zoek naar creatief talent !
Jobstudent Weekendwerk

Spontane sollicitaties: jobs@tuincenterdefever.be

Contacteer ons