Nieuwsbriefarchief

Bekijk hier de voorbije nieuwsbrieven. Klik of tik op een maand om de nieuwsbrief te aanschouwen. Vergeet u zeker niet in te schrijven om toekomstige nieuwsbrieven ook in uw postvak te ontvangen!

Oktober 2021

Beste klant

Ah, daar is die nieuwsbrief eindelijk! Na een luie zomer is onze eveneens luie nieuwsbriefafdeling weer in gang geschoten. Gelukkig kunnen we u na deze maandenlange afwezigheid enkele interessante nieuwtjes melden.

Acties!

Houd uw grastapijt dit najaar gezond met de najaarsgazonmeststof van DCM, en krijg:

Gratis graszaad en mutsen van DCM!
Gratis graszaad en mutsen van DCM!

Houd uw hond dit najaar gezond met de heerlijke¹ hondensnoepjes van Beeztees, voor elke hond wat wils:

  • 3 zakjes hondensnoepjes van 150g, nu aan amper €3!
    -> keuze uit: mini trainers (kip, lam, zalm), brushies (kip), lamb & rice duo bones (lam, rijst), mini bones mix (kip, pens, zalm), mega mix (gevogelte, vis)
  • 3 zakjes hondensnoepjes van 400g, nu aan amper €5!
    -> keuze uit: carré, biskies, rollies mix, puppy petit mix, mergkoekjes, sandwich mix, gerookte kluifjes, kluifmix, Engelse mix

¹ Volgens honden dan toch.

Hondensnoepjes van Beeztees aan actieprijzen!
Hondensnoepjes van Beeztees aan actieprijzen!

Alle acties zijn geldig zolang de voorraad strekt.

Weekend van de klant!

Blinde bij (Eristalis tenax) niet inbegrepen!
Blinde bij (Eristalis tenax) niet inbegrepen!
Zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 staan ook bij ons in teken van het weekend van de klant. Spring dus zeker eens bij ons binnen: iedere klant krijgt een gratis plantje mee naar huis!

Zoals gewoonlijk zijn we zaterdag doorlopend open van 8u30 tot 18u, en zondag van 9u tot 17u.

Deze aanbieding is enkel geldig tijdens het weekend van de klant, en zolang de voorraad strekt.

Tuiniertip van de maand

Nu we aan het najaar begonnen zijn, is de tijd aangebroken om uw voorjaarsbollen uit te planten - denk aan narcissen (Narcissus spp.), sneeuwklokjes (Galanthus spp.), hyacinten (Hyacinthus spp.), druifhyacinten of blauwe druifjes (Muscari spp.), kievitsbloemen (Fritillaria meleagris), tulpen (Tulipa spp.) en nog veel meer.

Door de bollen nu al te planten doorgaan ze een koude periode, waardoor ze weten dat ze in het voorjaar paraat moeten staan om uw tuin op te fleuren, en hebben ze ruim de tijd om wortels te vormen.

Plant de bollen ongeveer twee keer zo diep als de diameter van de bol, een bolletje van 1cm dik wordt dus liefst ongeveer 2cm diep geplant, een bol van 7cm dik zit liefst 14cm onder de grond. Iets dieper planten mag ook wel, het is geen exacte wetenschap.

Als de eekhoorns de laatste keer met uw bollen gaan lopen zijn, kunt u uiteraard weer bij ons terecht om uw voorraad weer aan te vullen met zowel de klassiekers als de speciale bolgewascultivars. Ook als u geen last hebt van eekhoorns kunt u natuurlijk gerust eens snuisteren tussen het bloembollenaanbod in onze winkel.

Narcissus ‘Tête à tête’
Narcissus ‘Tête à tête’

Juni 2021

Beste klant

U had het wellicht zelf al opgemerkt, maar de temperaturen zijn eindelijk gestegen en het wolkendek is opgeklaard, en alle planten, buiten en binnen, genieten er met volle teugen van. Na al die maanden vol grijze dagen kunnen ze hun vertraging inhalen!

Nieuw!

Planten in de fleur van hun leven!
Planten in de fleur van hun leven!

Een volledig nieuw assortiment kwalitatieve potten van Cosapots - mogelijk om te betalen met ecocheques!
Een volledig nieuw assortiment kwalitatieve potten van Cosapots - mogelijk om te betalen met ecocheques!

Barbecuetoestellen op pellets, juist op tijd voor het EK!
Barbecuetoestellen op pellets, juist op tijd voor het EK!

Cadeautips voor vadertjesdag

Prachtige, speelse kois bij Tuincenter Defever Tuingerief voor de (klein)kinderen bij Tuincenter Defever
Prachtige, speelse kois om urenlang naar te kijken || tuingerief voor de (klein)kinderen – papa mag ook eens op zijn gemak zitten!

Tuiniertip van de maand

Staan uw kamerplanten er maar wat triestig bij na al die donkere maanden? Zet ze dan eens enkele weken (of zelfs tot oktober) buiten, op die manier kunnen ze prachtig opfleuren en extra veel energie opdoen om de volgende donkere periode goed te doorstaan. Let wel op: verplaats de planten niet onmiddellijk van binnen naar buiten, maar doe dit geleidelijk aan, bijvoorbeeld door ze eerst een week in de schaduw te plaatsen, of door ze steeds kort buiten te zetten en dan weer binnen te halen. Zeker na een uitzonderlijk lange donkere periode is het immens belangrijk dat u ze niet te snel permanent in de volle zon zet, de planten zijn zo’n intens, heet zonlicht namelijk niet meer gewoon en zouden snel zwaar verbranden. Ook planten die vlak achter een raam op het zuiden stonden en dus in onze ogen veel licht kregen zouden zonder acclimatisatieperiode last ondervinden van het veel intenser buitenlicht.

Let bovendien wanneer u ze weer naar binnen haalt goed op dat er geen beestjes op rondkruipen om te vermijden dat u een plaag in huis haalt. Het klinkt als veel werk, en dat is het ook wel, maar uw planten zullen u dankbaar zijn.

Maart 2021

Beste klant

Ook tijdens deze nieuwe lockdown bent u gelukkig nog steeds bij ons welkom zonder afspraak, kom dus gerust eens stoom afblazen tussen het lentegroen.

We kunnen u daarnaast na lange onduidelijkheid met plezier meedelen dat u bij ons uw consumptiecheques kunt gebruiken. Ze zijn geldig op heel het aanbod.

Nieuw!

Kumquat bij Tuincenter Defever Mandevilla bij Tuincenter Defever
Lekkere kumquats en bloemen tot in het oneindige!

Kattenspullen bij Tuincenter Defever Kattenspullen bij Tuincenter Defever
Alles om de liefste huisdieren te vertroetelen!

Nieuwe Dracaena’s bij Tuincenter Defever
Speciale nieuwe cultivars van de Dracaena’s voorheen gekend als Sansevieria.

Nieuwe potten bij Tuincenter Defever
Nieuwe potten en pann-… ah nee, het zijn allemaal potten!

Cadeautips voor Pasen

Regenboogboeket bij Tuincenter Defever Vogelnestje bij Tuincenter Defever
Een kleurexplosie in de vorm van een boeket || een paselijke plantcompositie.

Tuiniertip van de maand

Geef uw gazon een welverdiende voorjaarsbemesting om hem extra sterk te maken tegen alle uitdagingen die hij de komende maanden ongetwijfeld weer zal moeten doorstaan, zoals langdurige droogte en constant betreden worden. Met de Gazon Pur-meststof wordt zelfs tegelijkertijd mosvorming bestreden. Herhaal de bemesting om de 2-3 maand om uw gazon in topconditie te houden.

Heeft uw gazon last van gele of bruine verkleuring, of zelfs losse graszoden? Waarschijnlijk zitten er dan engerlingen of emelten volop van uw gras te smullen. Vrees echter niet, deze beestjes zijn gemakkelijk en zonder veel moeite te bestrijden met behulp van aaltjes. Bestel eenvoudig aaltjes tegen engerlingen of aaltjes tegen emelten online, vermengel ze in water en giet ze uit over uw gazon, dan gaan ze onmiddellijk ten aanval. De aaltjes worden pas bij u thuis geleverd als de bodemtemperatuur hoog genoeg is, zo weet u altijd zeker dat de behandeling effectief zal zijn.

Bent u al dat onderhoud aan uw gazon beu? Kom dan zeker eens informeren over de vele voordelen van kunstgras.

Februari 2021

Beste klant

2021 is ondertussen al een maand ver, dus we draaien weer op volle toeren.

Nieuw!

Zoals gewoonlijk is onze voorraad aan zaadjes en knollen voor alle groenten, kruiden en bloemen die u maar wenst weer rijkelijk aangevuld.

Sinds kort is ons aanbod aan plantenpotten ook uitgebreid met nieuwe ecologische potten: stijlvol, stevig en duurzaam.

Ten slotte hebben we nu LED-kweeklampen om uw teerbeminde planten tijdens de donkere dagen en in donkere hoeken van extra licht te voorzien, zodat ze goed en gezond kunnen blijven groeien.

Zaadjes en knollen à volonté bij Tuincenter Defever
Zaadjes à knollonté!

Ecologische potten bij Tuincenter Defever Prachtige kamerplanten bij Tuincenter Defever
Ecologische potten… en ecologische planten!

Kweeklampen voor kamerplanten en kruiden bij Tuincenter Defever
LED-kweeklampen voor optimaal licht.

Cadeautips voor Valentijn

Valentijnsboeket bij Tuincenter Defever Luxe huisparfums bij Tuincenter Defever
Een geurrijk boeketje… of een superdeluxe huisparfum?

Tuiniertip van de maand

Krijgen uw kamerplanten bruine randen en tippen aan hun bladeren, en geeft u ze nochtans genoeg water? Dan is de lucht in huis misschien te droog. Tijdens de winter kan dit al snel gebeuren doordat de verwarming, de stoof of de open haard aanstaat. Aangezien de verwarming ’s winters afzetten meestal geen optie is, moeten we het probleem anders oplossen. De gemakkelijkste manier is door gewoonweg een schaal met water naast of onder de planten te zetten die het lastig hebben. Als u de schaal onder de plant zet is het belangrijk om ze eerst te vullen met een laag keitjes of hydrokorrels en daarop de plant te zetten, en ervoor te zorgen dat het water de onderkant van de pot niet kan aanraken - zo voorkomt u dat de grond constant water zou opzuigen en de wortels te nat zouden staan.

Een andere, specialere oplossing is om uw planten tijdens de wintermaanden op te sluiten in een doorzichtige plastieken zak: de lucht blijft dan constant 100% vochtig, én u moet de planten een maand of twee-drie geen water geven, want al het water dat via de bladeren verdampt blijft gewoon in de zak. De ideale planten om deze techniek eens mee uit te proberen zijn alle planten in de Calatheafamilie (waarvan trouwens bijna alle soorten na genetisch onderzoek officieel geen Calathea’s meer blijken te zijn, maar Goeppertia’s – het is maar dat u het weet).

December 2020

Beste klant

Na langdurige afwezigheid verschijnt eindelijk onze vernieuwde nieuwsbrief. Vanaf nu ontvangt u deze maandelijks à tweemaandelijks in uw inbox, met handige tuinier- en cadeautips.

Cadeautip van de maand

Verwen uw geliefde in deze moeilijke periode met een bloemetje of een prachtig kerststuk. Kom gerust langs in onze winkel of bestel er een online, we leveren ook aan huis.

Krans rood/goud met theelichtjes bij Tuincenter DefeverKerstboom wit met verlichting bij Tuincenter Defever

Links: krans rood/goud met theelichtjes | rechts: kerstboom wit met verlichting

Tuiniertip van de maand

Hebt u een kerstster (Euphorbia pulcherrima) gekregen, of geeft u er een cadeau? Zorg dan dat de plant nooit in de koude of de tocht staat, en laat de grond tussen gietbeurten een klein beetje uitdrogen. Kerststerren krijgen graag zo veel mogelijk licht, en mogen als het weer weer warmer wordt zelfs gewoon buiten zonnebaden.

Kerststerren in alle kleuren en maten bij Tuincenter Defever

Kerststerren in alle kleuren en maten bij Tuincenter Defever

Vernieuwde website

Niet alleen onze nieuwsbrief is nieuw leven in geblazen, ook onze website neemt na lang talmen deel aan de 21ste eeuw! Neem snel eens een kijkje op tuincenterdefever.be! Zou u er nog iets aan toegevoegd willen zien? Vindt u iets niet terug? Laat het ons dan zeker weten.

Aangepaste openingsuren tijdens de feestdagen

We zijn gesloten op 25 december, en van 1 tot 5 januari. In januari zijn we bijkomend op 11, 18 en 25 januari gesloten.

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken